Wat zullen we eten.... die vraag
stel ik mezelf nogal eens. Ik word er altijd onrustig van als ik het niet kan
verzinnen.
Ik pak een stapeltje boeken waarvan
ik denk dat ik daar wat in vind en begin te bladeren. Het ene na het andere
boek gaat door mijn handen, sommige blijven open op tafel liggen.
Het boek van Anna Jones is aan de
beurt, een boek vol met vegetarische recepten dus zeker wel een kanshebber.
Stoofpot van geroosterde paprika met halloumi..... dat spreekt me wel aan. Gauw
kijk ik bij de ingrediënten en ja hoor we hebben alles in huis. Dit moet het
worden. Gelijk heb ik rust in mijn hoofd.
Dit had ik niet verwacht maar wat een topper van een gerecht, niet
moeilijk om te maken en je hebt er ook niet eens heel voor nodig. Halloumi is
natuurlijk wel iets wat niet iedereen standaard in huis heeft maar dat is
tegenwoordig wel goed te krijgen. Ik koop het bij de biowinkel, het is niet
goedkoop maar het is erg lekker en het geeft het gerecht net dat extra.
Ik had er couscous bij gekookt, je
kunt er ook rijst bij serveren of zelfs een mooi stuk (zelfgebakken) brood.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 flinke rode paprika's
500 g tomaatjes, gehalveerd en de
grotere in kwarten
20 stuks kalamataolijven
2 el kappertjes
geraspte schil van een citroen
3 el lekkere olijfolie
zeezout en versgemalen peper
250 g halloumikaas in 12 plakken
blaadjes van een paar takjes munt,
fijngesnipperd
blaadjes van een klein bosje
basilicum, fijngesnipperd
blaadjes van een klein bosje
bladpeterselie, fijngesnipperd
Voor erbij:
300 g couscous
Bereidingswijze:
Rooster de paprika's boven een
gasvlam of in de oven onder de hete grill tot deze helemaal zwart geblakerd
zijn. Leg ze in een kom en dek deze af met plastic folie. Laat ze ca. 5 minuten
zo staan.
Doe de tomaten, olijven, kappertjes,
citroenrasp, 1 el olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet
opzij om in te laten trekken.
Ontvel de paprika's door het
geblakerde er af te vegen en voorzichtig af te schrapen met een mesje. Je leest
ook vaak dat dit onder een stromende kraan gebeurt maar Anna raad dit af in
verband met smaakverlies.
Snijd de ontvelde paprika's
doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen van ca. een centimeter
breed. Doe ze bij het tomatenmengsel.
Verhit de overige 2 el olijfolie in
een flinke koekenpan en bak hierin de halloumi ongeveer een minuut aan beide
kanten tot ze net bruin zijn.
Haal de halloumi uit de pan.
Doe nu het tomatenmengsel in de hete
pan en verwarm dit een paar minuten tot het lekker warm is en er wat vocht uit
loopt.
Doe de halloumi en gesnipperde kruiden
erbij en schep alles om.
Bereid ondertussen de couscous (als
je die gebruikt) volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe deze op een platte
schaal en verdeel hier het tomaten, paprika halloumi mengsel over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten