We hebben best wel wat fruit uit de
eigen tuin maar voor nectarines zal ik naar de winkel moeten. Jammer. Het
schijnt wel te kunnen, nectarines weet ik niet zeker maar perziken doen het
hier ook. Helemaal als je het boompje in leivorm tegen een muur plaatst, de
muur houd de warmte vast en daar profiteert de perzik van. Ik zit al jaren te
broeden waar dat bij ons zou kunnen, je eigen perziken dat zou toch geweldig
zijn.
Tot die tijd, en dat zal nog wel
even zo blijven, koop ik ze. Perziken maar meestal nectarines, ik vind deze
misschien nog wel lekkerder. Heerlijk om zo op te eten maar ook om mee te
bakken. Het is nu de tijd dus kosten ze ook niet zoveel, ik denk zelfs dat ze
goedkoper zijn dan de appels.
Deze cake is geïnspireerd op een recept
van Janny van der Heijden, een recept uit het Noord-Hollands Dagblad. Zij
gebruikt perziken en ze maakt er een soort van tarte-tatin van, snapte ik
achteraf....
Ik heb de partjes nectarine in het
beslag gestoken waardoor het een heel andere cake word maar ook heel erg
lekker. Een goede rede om hem nog een keer te maken, ik wil natuurlijk wel
weten hoe de cake eigenlijk hoort te zijn.
Een heerlijke zachte cake met
nectarine en een vleugje lavendel, wat het heel bijzonder maakt.
Ingrediënten:
200 g zachte boter
200 g witte basterdsuiker
4 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 tl gedroogde lavendel (of naar
smaak)
3 nectarines, in kwarten, pit
verwijderd en de kwarten in plakjes
Springvorm ø 24cm, ingevet
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
hete lucht
Doe de boter en de suiker in een kom
en mix dit tot het mooi romig en lichtgeel ziet. Mix er nu een voor een de
eieren door.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout
erboven en doe de lavendel erbij, spatel dit er voorzichtig doorheen.
Schep het beslag in de ingevette
springvorm en strijk de bovenkant enigszins glad.
Steek de partjes nectarine in de
taart en zet deze ca. 45-50 minuten in de oven.
Haal de cake uit de oven en laat
deze even op een rooster afkoelen. Verwijder dan de ring en laat helemaal
afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten