zaterdag 18 februari 2017

Cheesecake met appel






Je denkt dat je de meeste soorten appeltaart wel een keertje gebakken hebt en dan toch kom je er eentje tegen die totaal nieuw is.
Meestal is het met kruimeldeeg of cakebeslag maar deze is met biscuitjes en roomkaas. Roomkaas wat gebakken wordt maakt dat het een cheesecake heet. Al vind ik dat erg verwarrend, cake is bij mij toch een totaal ander baksel. Heb misschien ooit eens een cheesecake gebakken maar ben eigenlijk meer van de kwarktaart, de ongebakken versie.
Maar als je niks probeer dan weet je het niet, dus hup aan de slag.
Het resultaat, heerlijk! Niet moeilijk om te maken dus een blijver.

Het recept komt van internet, ik het wat aangepast.

Ingredienten:


Voor de bodem:
120 g biscuitjes, verkruimeld
40 g pecannoten, heel fijngehakt
1 tl kaneelpoeder
75 g gesmolten boter

Roomkaas:
450 g roomkaas
75 g basterdsuiker
2 eieren

Appeltopping:
4 appels, zonder klokhuis en geschild in stukjes (ca. 300 gram)
1 tl kaneel
50 g basterdsuiker
120 g biscuitjes, verkruimeld
50 g pecannoten, fijngehakt
  
Springvorm ø 24 cm, ingevet

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Meng voor de bodem alle ingredienten door elkaar en doe dit in de ingevette vorm. Druk met een lepel tegen de bodem en zijkanten aan.
Bak de bodem ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Klop ondertussen de roomkaas, basterdsuiker en eieren tot een mooie glad geheel. Giet dit op de gebakken bodem.
Meng de stukjes appel met de kaneel, basterdsuiker en verkruimelde biscuitjes.
Verdeel dit over de het roomkaasmengsel en strooi hier de pecannoten over.

Bak de taart ca. 60 minuten in de oven.
Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze serveert.



  

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept, ik zet het op mijn baklijst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Anna, wij vonden het heel geslaagd. Ben benieuwd wat jij er van vindt.

      Verwijderen