donderdag 27 juni 2013

Snijkool, wat kun je er mee….




Afgelopen najaar zijn we naar Vreeken Zaden geweest in Dordrecht, een klein winkeltje met heeeeel veeeeel zaden en allerlei andere hebbedingetjes voor de tuin.
Een aantal jaren terug zijn we er ook al eens geweest, je kijkt je ogen uit wat ze allemaal niet hebben.
We hebben er oa wilde rucola, gemengde bladsalade (recept Vreeken), blauwe wonderbes en snijkool meegenomen.

De wonderbes hebben we van het voorjaar gezaaid en doet het prima, er hangen al besjes aan maar deze zijn nog groen en moeten naar zwart verkleuren om ze te kunnen eten.
De snijkool doet het ook prima, deze heb ik op regel gezaaid net als de snijsla, rucola, snijbiet etc.
Maar ja dan is het zover, dan is het klaar en dan moet je der wat mee…………


Ik heb het bij de grond afgesneden, gewassen, klein gesneden en gewokt met ui, knoflook, zout, peper en tijm. Dit door de rijst gedaan en erbij een stukje kabeljauw.
Het is eigenlijk te simpel voor op de blog maar we vonden het heerlijk.

De snijkool groeit gewoon weer aan, je kunt hem dus meerdere keren snijden. Misschien ook wel lekker als stampotje maar dan heb je kruimige aardappels nodig en die zijn nog niet zover….. geduld.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen