maandag 1 juli 2013

Broodje kikkererwtenburger





Judith had laatst zulke lekkere broodjes hamburger gemaakt, tenminste ze zagen er erg lekker uit….
Ik wilde ook wel zoiets maken maar dan liever zonder vlees, dan wordt het meestal iets met kikkererwten of linzen.
De hamburgerbroodjes hadden we nog in de vriezer, dezelfde als die Judith had, dus van Levine haar blog.
De kikkererwten burgers komen denk ik van Caroline haar blog oorspronkelijk van Bill Granger.

Ingrediënten voor 6 burgers:

1 blikje kikkererwten á 400 gram uit blik, uitgelekt
1 eieren
1/2 tl zout
een klein handje koriander, fijngesneden
een klein platte peterselie, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
1 tl geraspte citroenschil
1/2 rode chilipeper, fijngesneden
6 g panko
2 el extra vergine olijfolie
4 broodjes

En verder wat je lekker vind:
ketchup
mayonaise
knoflooksaus
chilisaus
griekse yoghurt
slablaadjes
komkommer
rode ui in dunne ringen
plakjes tomaat

Bereidingswijze:

Doe de kikkererwten, ei, zout en wat gemalen zwarte peper in een keukenmachine en maal alles bijna glad. Doe het in een grote kom en voeg koriander, peterselie, bosui, citroenrasp, chilipeper en broodkruim toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 10 minuten rusten.
Maak met vochtige handen 6 burgers van het mengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur.
Bak de kikkererwtenburgers met niet te veel tegelijk in 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Doe de burger tussen een opengesneden broodje wat je besmeerd heb met wat jij lekker vind, beleg de burger verder nog met sla, komkommer, rode uit en tomaat.
Wij hadden er zelfgebakken patat bij, dat recept heeft al eerder op dit blog gestaan.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen