donderdag 5 juni 2014

Pasta met snijbiet





Ik had het er al eerder over, we eten snijbiet uit de eigen tuin. 
Snijbiet kun je heel goed vergelijken met spinazie, het is alleen wat grover. Maar als je het jong snijd heb je daar geen last van. Wordt het groter kun het beste het blad van de nerf afhalen, je kunt de nerven ook goed eten maar deze hebben een langere bereidingstijd. 
Nu dus mooie jonge snijbiet geoogst, met nerf en al verwerkt.

Pasta met spinazie of snijbiet wordt wel vaker gegeten maar ik had er nog niet eerder een soort saus van gemaakt.
Super lekker, het deed ons een beetje aan pesto denken, zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende keer maar een grotere portie maken dan kunnen er een paar porties in de vriezer, lekker makkelijk voor de volgende keer.
Het recept komt uit het eerste boek van Sarah Raven: Vers uit de tuin.


Ingrediënten:

Voor 6 personen
500 g pasta, bijvoorbeeld farfalle
400 g snijbiet, gewassen
zout en zwarte peper
30 g boter
2 el extra vergine olijfolie
200 ml crème fraîche
1 tl nootmuskaat, versgeraspt (wees hier voorzichtig mee, overheerst snel)
100 g Parmezaanse kaas, plus extra om erbij te serveren


Bereidingswijze:

Snijd het blad als je jonge snijbiet gebruikt grof. Gebruik je grote snijbiet verwijder dan eerst den nerven.
Strooi een snufje zout in een pan en doe er een klontje boter in of giet er een scheutje olijfolie bij. Voeg de groente toe; het water in de gewas­sen bladeren levert meer dan genoeg kookvocht op.
Kook de snijbiet 6-7 minuten op heel laag vuur tot hij zacht is. Giet hem af en druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit.


Kook ondertussen de pasta in een grote pan water met zout.
Giet de beetgare pasta af en laat hem goed uitlekken. Doe terug in de pan.




Doe de snijbiet in een hoge beker en voeg de crème fraîche, noot­muskaat, Parmezaanse kaas, peper en zo nodig een snufje extra zout aan de groente toe. Maal de saus met een staafmixer glad (of gebruik de keukenmachine). Schep de saus door de pasta en verwarm het geheel nog even goed door.
Serveer de pasta met veel Parmezaanse kaas.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten