maandag 22 september 2014

Een zomers veld
De zomer loopt ten einde,'s morgens is het lang donker en 's avonds is branden de schemerlampjes alweer. Met een beetje geluk kunnen we nog buiten eten, maar lang buiten zitten is er niet meer bij, het koelt al weer snel af.

Bij ons voor is het maïs geoogst, ook rijden de trekkers met aardappelen af en aan. Ze moeten het nu even waarnemen met dit mooie droge weer.
Nog even en de bollen gaan de grond weer in, daar zijn we nooit zo blij mee, er gaat de hele zomer door behoorlijk wat gif overheen.
Maar er is verandering, een grote bollenboer hier even verderop is op de biologische toer. Hij wil het vijf jaar proberen, lukt het dan nog niet zal hij weer naar de reguliere manier over moeten stappen.
Hier zijn wij heel erg blij mee! Geen grote trekkers met gif meer op het land maar prachtige velden met bloeiend (on)kruid.

Vorige week kwam de boer vragen naar de biologisch-dynamische zaai en oogstkalender die wij gebruiken, hij had daar ook wel oren naar. Ik heb hem de kalender gemaild en hij gaat er mee aan de slag, ik ben heel benieuwd of hij verschil gaat zien. Hij houdt ons op de hoogte.
Wij genieten in ieder geval nu al van zijn experiment.
Je wordt toch helemaal blij van zo'n prachtig bloeiend veld in plaats van een bruin veld door het doodspuiten.
We hopen dan ook van harte dat het hem lukt, dan zullen er zeker meer bollenboeren volgen en dat is waar we toch naar toe moeten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten