dinsdag 14 oktober 2014

Zelfvoorzienend....

Tja zelfvoorzienend, het klinkt heel mooi maar is het haalbaar? 
Niet voor ons, we vinden het leuk om zo veel als mogelijk ons eigen eten te verbouwen maar, dat is lang niet genoeg om van te kunnen leven. Het eerste probleem waar we tegenaan lopen is brood, om je eigen meel te krijgen moet je tarwe verbouwen. Het verbouwen zal misschien nog wel gaan maar dan komt het, er moet meel van gemalen worden, nee dat gaat hem echt niet worden.
En zo loop je tegen van alles aan, dus is het voor ons niet haalbaar.
Maar soms kom je iets tegen (wat je nooit had verwacht) om zelf te kweken.

Omdat we op Chinese kookles zitten heb je ingrediënten nodig waar je eerder nooit wat mee deed, zelfs nog nooit van had gehoord.
Op de site Aziatische ingrediënten kun je van alles lezen over al deze ingrediënten, een walhalla voor de liefhebber van de Oosterse keuken. 
Op zoek naar Sechuanpeper eerst deze site maar eens geraadpleegd, en wat lees ik tussen de reacties, iemand die zijn eigen Sechuanpeperboompje heeft! Als je interesse hebt in een boompje kun je contact opnemen, wat is er leuker dan je eigen Sechuanpeperboompje dus gelijk een mailtje gestuurd. 
Binnen het uur een reactie terug, ja hij heeft nog een klein boompje staan en die mag ik op komen halen. En wat helemaal niet te geloven is, hij woont hier zo'n 8 kilometer vandaan.....

De volgende dag om 9.00 uur werd ik verwacht, eerst een hele rondleiding door de tuin waarin de meest tropische dingen stonden waaronder ook een goji bessen struik, ook daar had hij nog een plantje van. Dus naar huis met het Sechuanpeperboompje en de gojibessen struikje, twee tropische verrassingen in een klap.

De boompjes zijn geplant, ze zien er goed uit, nu maar hopen dat er komend voorjaar weer kleine groene blaadjes aan komen, en wie weet kunnen we al een paar besjes oogsten.
2 opmerkingen:

 1. Wat een verrassing! Helemaal super!
  Ik kom het zondag wel even bewonderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo blij als een kind :-)
   Ja leuk zondag, ik zal er slingers inhangen!

   Verwijderen