dinsdag 11 november 2014

Broccoli met Oosterse garnalen




Op zoek naar een recept voor een mooie stronk broccoli kwam ik dit tegen. 
Het originele recept is alleen niet met broccoli maar met paksoi en peultjes...
Broccoli is een heel makkelijke groente dus die kon deze groenten wel vervangen. Ik heb de broccoli alleen wel even geblancheerd.
De garnalen worden een uurtje gemarineerd zodat deze de Oosterse smaak krijgen.
Verder is het super simpel en snel klaar, het snijden is het meeste werk. Als de wok eenmaal op hoog vuur staat is het een kwestie van minuten.
Een heerlijke lichte maaltijd met platte rijstmie maar gewone witte rijst kan ook.

Het recept komt uit: Proef de winter van Tip Culinair.


Ingrediënten voor 4 personen:

400 g rauwe grote garnalen, gepeld
2 tenen knoflook, geperst
1 tl oestersaus
1 borrelglaasje rum
3 el (arachide)olie
2 uien, fijngesneden
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
400 g broccoli, paar minuten geblancheerd en uitgelekt
1 el aardappelmeel
3 el shaoxingrijstwijn of droge cherry
zout
1 el sesamolie 
3 lente-ui, in ringetjes

Bereidingswijze:

Meng de garnalen met de knoflook, gember, suiker, oestersaus en rum en laat ze 1 uur marineren.
Verhit 2 el van de olie in wok en bak hierin de garnalen met de marinade ca. 3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn.
Doe de garnalen op een schaal en zet apart.

Verhit de wok opnieuw met de overgebleven olie.
Doe de uien erbij en schep dit een paar minuten goed om, doe de paprika en broccoli erbij en roerbak dit nog een paar minuten. Voeg de garnalen toe en schep alles nog even goed om tot het goed heet is.
Los het aardappelmeel op in de shaoxingrijstwijn en giet dit bij de groente zodat het kookvocht mooi bindt. Breng op smaak met zout en sesamolie en bestrooi met de lente-ui.



  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen