zondag 5 april 2015

Broodje pompoenburger






De laatste uchiki kuri pompoen van afgelopen tuinseizoen lag nog in de kelder.
Wat ermee te doen, soep, pure of geroosterd. Tja kan allemaal maar waarom geen burgers.
We maken van allerlei groenten burgers dus dat moet toch ook van pompoen kunnen.
Eerst maar eens opzoek naar een recept, in de boeken kon ik eigenlijk niets vinden en op internet was het ook heel zuinig. Dan maar wat experimenteren.
De eerste keuze is gebruik ik de pompoen rauw of gaar, kan allebei. Ik heb voor geraspte rauwe pompoen gekozen, volgende keer ga ik de pompen eerst garen dan pureren en daar burgers van maken. Dit was ook heel erg lekker maar we houden nou eenmaal van variatie.
Als broodje heb ik stukken Turks brood gebruikt, dit is lekker luchtig, je kunt uiteraard elk soort brood of bolletje gebruiken wat je hebt of lekker lijkt.

Ingrediënten:

300 g pompoen, geschild en grof geraspt
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst of heel fijn gesneden
1 ei, losgeklopt
2 el kikkererwtenmeel (of een andere meelsoort)
30 g geraspte kaas (welke je lekker vind)
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl sumak
½ tl zout
handje hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Olijfolie om in te bakken

broodjes naar keuze
rucola of een andere sla
rode ui in ringen 

Harissa mayonaise:

4 el yoghurt
2 el mayonaise
kneep harissa, net hoe scherp je het wilt

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten en een flinke kom behalve de olijfolie.
Meng alles goed door elkaar.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep hierin bergjes van het pompoenmengsel. Druk de bergjes een beetje plat en bak ze aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Snijd de broodjes door en besmeer de onderste helft met de harissa mayonaise, beleg met sla, een burger en rode ui.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen