woensdag 8 april 2015

Snelle mie




Als ik aan Evert vraag 'Wat zullen we eten' dan is de kans groot dat hij zegt: snert, carbonara, bubble and squeak of snelle mie.
Snert valt eigenlijk altijd af, carbonara wordt het soms net als bubble and squeak. Snelle mie heeft de meeste kans, omdat het heel erg lekker is, heel erg makkelijk en we hebben altijd alles wel in huis.
Snelle mie, een recept uit het boek: De echte Chinese keuken thuis van Fuchsia Dunlop, een populair boek hier in de keuken. Deze snelle mie is eigenlijk te simpel voor woorden, gekookte mie met een sausje, wat lente-ui of prei, gebakken eitje erop en eten maar. Voor de vitamines maak ik er meestal broccoli bij.

Ingrediënten voor 2 personen:

200 g gedroogde tarwenoedels of boekweitmoedels
2 lente-uien,  alleen het groen in dunne ringetjes
   Ik heb twee dunne preitjes uit de tuin gebruikt

Voor de saus:

3-4 el tamari
2 el Chinkiangazijn
2 el chiliolie met bezinksel (het recept is 4 el maar dat vinden we té)
1 tl sesamolie

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat even uitlekken. Doe terug in de pan, doe de saus en lente-ui erbij en meng alles goed door elkaar.

Bak een eitje en serveer dit op de mie.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen