zaterdag 11 april 2015

Chocoladetaart voor de chocoholic




Chocoladetaart voor Pasen staat er in het boek, heel toevallig was het ook nog Pasen toen ik deze bakte. Maar dat hoeft natuurlijk niet, chocoladetaart kun je altijd eten.
Ik noem dit een taart voor de chocohollic omdat het geen twijfelaar is, echt chocolade, tegen het bittere aan. Voor mij dan ook té maar voor Evert niet, die kan het niet puur genoeg.
Dat is natuurlijk wel wat te beïnvloeden met de chocolade die je gebruikt, de pure chocolade die ik heb gebruikt was 78% dus dat is best wel veel.
In de vulling gaat geen suiker en ik was ook vergeten om suiker in het deeg te doen......
Voor ons een suikervrije taart, wat het misschien wel gezonder maakt maar van mij mag het wel wat zoeter.

Ingrediënten voor het deeg:

200 g bloem
1 el poedersuiker
100 g koude boter in blokjes
1 middelgroot ei, losgeklopt

Vorm met losse bodem ø24 cm, ingevet

Bereidingswijze voor de bodem:

Doe de boter, bloem, suiker en het losgeklopte ei in een kom en maak hier een samenhangend deeg van. Dit kan in een keukenmachine, met de mixer maar ook heel goed met de hand.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het minstens een half uur te rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor (onder en bovenwarmte) op 180 °C.
Vet een lage taartvorm van 24 cm doorsnede goed in.
Rol het deeg op een met licht bebloemd werkblad uit tot iets groter dan de vorm. Rol het deeg om de deegroller en leg het in de vorm. Druk het voorzichtig in de hoek en langs de rand. Snijd het overtollige deeg weg. Prik de bodem in met een vork.
Leg een stuk bakpapier of aluminiumfolie op het deeg en vul de vorm met steunvulling.
Bak de bodem 15 minuten in de oven, haal hem eruit, verwijder de steunvulling en het bakpapier of aluminiumfolie. Zet de bodem terug in de oven en bak nog 5 minuten tot deze mooi lichtbruin is en gaar.

Maak ondertussen de vulling

Ingrediënten vulling:

1 ¾ dl slagroom
1 ¼ dl melk
125 g melkchocolade, fijngehakt
175 g pure chocolade van goede kwaliteit, fijngehakt
2 eieren, losgeklopt


Bereidingswijze:

Breng de slagroom en de melk net aan de kook, neem van het vuur en roer de beide soorten chocolade erdoor tot deze zijn gesmolten.
Laat de saus een paar minuten afkoelen en roer er dan de losgeklopte eieren door.
Giet het chocolademengsel in de voorgebakken bodem en bak de taart ca. 15-20 minuten tot de vulling net stevig is.
Laat de taart 20 minuten afkoelen voordat u deze uit de taartvorm haalt.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen