dinsdag 14 april 2015

Lieveheersbeestje
Het tuinseizoen is weer volop begonnen. Het gras is gemaaid, geverticuteerd en bemest. De kanten zijn gestoken, het ziet er weer redelijk netjes uit. Alle vaste planten zijn teruggesnoeid, nu alleen het vuil nog uit de borders, dat is altijd wel een klusje. Maar met mooi weer is het heerlijk om weer op knieën tussen de beplanting door te kruipen.

Ook het dierenrijk komt weer tot leven, de vogels fluiten om het hardst. De hazen rennen achter elkaar aan door een veld vol bloeiende hyacinten. Maar ook het kleine spul begint te ontwaken.

Dit lieveheersbeestje kwam ik tegen tijdens het schonen van een border. Eerst leek er niet veel leven in te zitten, maar schijn bedriegt. Een paar tellen later kwamen zijn pootjes tevoorschijn en zette hij het op een lopen. Gelukkig maar want van lieveheersbeestjes heb je nooit genoeg!


4 opmerkingen:

 1. Mooie foto! Wij hadden laatst een heel nest met jonge lieveheersbeestjes in het deurkozijn van een deur die bijna nooit wordt gebruikt. We schrokken ons rot toen we de deur open deden en tientallen lieveheersbeestjes ineens naar beneden vielen. Gelukkig zijn ze allemaal weer terug gekropen in het nest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment.
   Oh wat leuk, een nest jonge lieveheersbeestjes, wat een gekrioel zal dat geweest zijn. De deur maar niet meer gebruiken ;-)

   Verwijderen
 2. Mooie foto, Karin! Het lijkt wel een speelgoedje, zo scherp op dit plaatje. Knap gedaan,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Nell! Haha zo had ik het nog niet bekeken, een 'speelgoedje'. Ik dacht alle tijd te hebben om een foto te maken maar toen de pootjes tevoorschijn kwamen moest ik toch nog vlug zijn ;-)

   Verwijderen