woensdag 3 juni 2015

Rijst met diverse groenten en gegrild gehakt

Dit gerecht zat ook in de Maaltijdbox van Mathijs. Alle ingrediënten in de box, zelfs twee knoflookteentjes, het enige wat jezelf moet hebben is olijfolie, zout en peper.
Een makkelijk, gezond en snel te bereiden gerecht perfect voor doordeweeks. En weer eens wat anders dan dat wat we meestal doordeweeks eten.Ik heb het netjes volgens recept gemaakt om uit te proberen of het smakelijk was. Ik dacht dat het wat saai zou zijn maar dat viel alles mee. Misschien wat meer kruiden en een pepertje voor wat pit maar dat is persoonlijk. Het is de bedoeling van de box dat iedereen het lust en dat het ook voor kinderen goed te eten is. De volgende keer maak ik het zonder gehakt, we eten liever vegetarisch en dan kan met dit gerecht prima. En dan natuurlijk het liefst met groenten uit de eigen tuin.

Ingrediënten voor 2 personen:

150 g rijst
1 courgette
2 wortels
2 tomaten
4 el kidneybonen (blikje)
2 tenen knoflook, fijn gehakt
250 g rundergehakt
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:

Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng het gehakt op smaak met zout en peper en maak er twee langwerpige platte gehaktballen van. Smeer de buitenkant in met olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is. Leg de gehaktballen erin en draai het vuur tot middelhoog. Bak de gehaktballen tot deze helemaal gaar zijn, draai halverwege een keertje om.

Snijd de wortel, courgette en tomaat in gelijke stukken.
Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en voeg de wortel toe, bak deze ca. 5 minuten, doe de knoflook en courgette erbij en bak nog ca. 3 minuten. Als laatste gaan de tomaten erbij, bak nog ca. 2 minuten. Nu mag de gare rijst en de kidneybonen erbij.
Laat het op middelhoog vuur nog even doorsudderen, breng op smaak met zout en peper en serveer met een gegrilde gehaktbal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten