zaterdag 13 juni 2015

Sorbetijs van aardbei en vlierbloesem

IJs, ik maak het weinig, waarom eigenlijk, we lusten het best wel.
Er staat een mooie ijsmachine in de kast dus daar ligt het niet aan. Eerder stond deze ergens achterin, maar sinds er wat kastuitbreiding is geweest staat hij op de eerste rij, dus ook dat mag het probleem niet zijn.
Wanneer eet je ijs, meestal als toetje en daar zit het hem in, wij eten bijna nooit toetjes. Ik vind het altijd zonde om na een 'goede' maaltijd een toetje te eten wat bomvol met suiker zit. Dat verpest de hele maaltijd.
Maar je kunt het natuurlijk ook zomaar op de dag eten, helemaal met het warme weer van de afgelopen dagen. lekker met een ijsje in de zon.
Toen ik dit recept zag wilde ik het gelijk maken, aardbeien, vlierbloesem, citroen en super simpel om te maken.
De aardbeien in het ijs zijn nog niet uit de eigen tuin, de losse aardbeitjes erbij wel. De vlierbloesemsiroop is van eigen makelij, het recept vind je hier.

Een lekker fris ijsje welke ik nog een keer ga maken maar dan wél met eigen aardbeien, dat zal de smaak ten goede komen.
Dus het voornemen is vaker ijs maken, laat de zomer maar komen.

Ingrediënten:

500 g aardbeien
½ biologische citroen
150 ml vlierbloesemsiroop

Bereidingswijze:

Verwijder eventuele pitten uit de citroen en snijd deze in grove stukken.
Doe de citroen in de foodprocessor en maal fijn.
Doe de aardbeien en de vlierbloesemsiroop erbij en mix tot het mooi glad is.
Het is een redelijk dun mengsel. Proef of het zoet genoeg is, doe er anders nog wat siroop bij. Als het mengsel ijs geworden is zal het minder zoet zijn.
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van. Of giet het mengsel in een bak, zet deze in de vriezer en schep dit elk half uur door.


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk recept! ga ik ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Het valt of staat met de smaak van de aardbeien, maar met een eigen moestuin mag dat geen probleem zijn ;-)

   Verwijderen
 2. Gek is dat met ijs maken: ik durf nauwelijks iets zelf te verzinnen. Heb een potje amarenenkersen staan, maar twijfel of ik daar met alleen slagroom ijs van kan maken. Jouw recept kent ook maar drie ingrediënten, zou ik het aandurven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik dacht dat dat wel meeviel, bij jullie is de 'ijsmachien' vorige zomer toch regelmatig in bedrijf geweest meen ik mij te herinneren! Hier nog nooit wat met amarenenkersen gedaan, kom ze wel eens tegen in een boek, volgens mij voor een broodrecept? Jaaaaa tuurlijk, gewoon doen, en dan lekker met slagroom of misschien gecondenseerde melk en slagroom, zoiets als het koffieijs wat ik erop heb staan. Met cacao in plaats van koffie... Ik zie het helemaal gebeuren, en wat kan er mis gaan, er zit geen rauw ei in dus altijd goed ;-) Succes, ik zie het recept wel voorbij komen, leuk!

   Verwijderen