woensdag 2 september 2015

Salade van postelein, rucola en chioggia biet





Als ik thuis ben dan eet ik onder de middag graag een salade met een broodje.
Die salade kan van alles zijn, net wat er in de tuin staat. Meestal pluksla maar als dat op is dan wordt het dat wat voor handen is. Zo werd het deze keer postelein, rucola en chioggia biet.
De chiogga biet is een variant op de 'gewone' rode biet, niet alleen het uiterlijk maar ook de smaak is anders. Wij vinden de rode biet smakelijker, deze wordt dan ook gebruikt voor de wintervoorraad.
De chioggia ziet er prachtig uit en is in heel dunne plakjes lekker in een salade.
Geitenkaas, walnoot, rode ui en een dressing maken het af. En uiteraard een zelfgebakken broodje, het liefs zuurdesem.

Ingrediënten:

flinke had vol postelein
flinke hand vol rucola
1 chioggia biet, geschild en in heel dunne plakjes (een mandoline werkt geweldig)
klein rood uitje of sjalot, in halve dunne ringen
klein handje walnoten, even geroosterd
geitenkaas naar smaak
lekkere balsamicoazijn


Dressing:
2 el walnootolie
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd

Bereidingswijze:

Doe de ingrediënten voor de dressing in een grote kom en klop dit goed door elkaar.
Voeg de postelein, rucola, biet toe en schep het om zodat alles een filmpje dressing heeft.
Verdeel de groente op een bord en garneer met de walnoten en geitenkaas.
Druppel er wat balsamico over, geef nog een draai met de peper- en zoutmolen en rooster een lekker broodje.


2 opmerkingen:

  1. Vanmiddag kom ik bij de groenteboerin, ligt daar veldsla denk ik, doch het bleek postelein te zijn.
    Ik vroeg aan mw hoe ik dat klaar moest maken, stoven.
    Vast keek ik bedenkelijk, doch ik dacht op je site zoek ik naar een recept, dat zal er vast op staan, dus ik neem het mee!
    Bovenstaand recept klaargemaakt, zonder biet, want die had ik niet, het was heerlijk!

    Groet
    Marrian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk 'Groentboerin'!
      Postelein stoven is een bekende maar ik ben er niet zo van. En ik denk altijd maar zo, rauw is altijd gezonder :-) Ook leuk, in de winter als er nog niets is van sla is er wel al vaak postelein (de wintervariant is iets anders dan de zomervariant) dus dan kun je toch een lekker bordje klaarmaken.

      Groet,
      Karin

      Verwijderen