Artisjokken, je kunt ze vers kopen,
bevroren of op olie. Meestal hebben we wel een pot artisjokken op olie in de
koelkast staan. Dat zijn de harten in partjes. Bevroren koop je de hele harten
en vers koop je de hele bloemknop. Nu ik dit zo zit te tikken denk ik dat wij
voor de makkelijkste optie gaan:-)
Ik vind ze heerlijk over een salade
dus toen ik dit recept tegenkwam dacht ik gelijk dat wil ik maken. Zo simpel en
zo lekker, ik zal alleen de volgende keer de tuinboontjes dubbeldoppen, dat
maakt het nog lekkerder. Dat zie ik nu ook op de foto in het boek, is me
tijdens het maken niet opgevallen en het staat ook niet in het recept.
Je kunt uiteraard ook verse
artisjokken gebruiken maar dan wordt het een heel bewerkelijk recept. We hebben
ze wel in de tuin maar ik laat ze eigenlijk altijd tot bloei komen omdat ik er
niet zo goed raad mee weet. Misschien volgend jaar toch maar eens een paar
oogsten en opeten...
Ingrediƫnten:
12 artisjokharten op olie
350 g pasta, orzo is erg lekker
200 g tuinbonen
1 citroen, sap en rasp
4 el olijfolie
paar takjes (citroen)tijm, de
blaadjes
75 g pecorino
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de tuinbonen ca. 5 minuten, giet
ze af en verwijder het buitenste velletje (dubbeldoppen), zet opzij.
Kook de pasta volgens de aanwijzing
op de verpakking. Giet af en doe in een flinke schaal.
Doe er gelijk de tuinbonen,
citroensap en rasp, olijfolie en tijm bij.
Schep goed om en breng op smaak met
peper en zout.
Verdeel er de artisjokken door en
schaaf er flinters pecorino over.
Heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Marleen, heb je het gemaakt? Op de foto ziet het erg flets maar wij vonden het een topper.
Verwijderen