zaterdag 3 maart 2018

Salade van venkel, aardpeer en appel





Salade, met dit weer? Ja hoor, ook met dit weer wordt er salade gegeten, maar wel eentje die past in deze tijd van het jaar. Venkel en aardpeer zijn er volop, en aardperen hebben we in de tuin dus dat is nog eens extra leuk!

Vorige week waren we op verjaardag bij mijn schoonzusje (en broer), en ze kreeg een kookboek. Dat kwam al snel mijn kant op, dus ik was zo zoet als koek 😉
Een boek van Martha Stewart, ik had er nog nooit van gehoord, schijnt van 24 kitchen te zijn en dat hebben we hier niet. Maar goed ook, denk dat ik de hele dag voor de tv zit….
Veel recepten spraken me aan maar bij deze salade kwam ik steeds terug. Het zag er gewoon zo heerlijk fris uit. Weer thuisgekomen zat ik steeds met dat plaatje van die salade in mijn hoofd, ik wilde deze eigenlijk wel maken. Een appje naar schoonzus en het was geregeld, foto van boek en recept en ik kon aan de slag. Dankjewel Desiree!

Het recept komt uit het boek Frisse start van Martha Stewart.



Ingrediënten voor 6 personen:

1 venkelknol
4 stelen bleekselderij, blaadjes apart
1 flinke aardpeer, geschild
1 flinke appel geschild en zonder klokhuis
3 el citroensap
1 teentje knoflook, geraspt
2 el dijonmosterd
2 el honing
80 m lekkere olijfolie
Zeezout en versgemalen peper
50 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
Zachte geitenkaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwijder de toppen van de stelen van de venkel en hou het groen apart.
Schaaf de venkel bleekselderij, aardpeer en appel in dunne plakjes. Doe ze in een flinke kom met koud water en een el citroensap. Zet in de koelkast.

Doe de overige citroensap, knoflook, mosterd, honig en olijfolie in een kommetje en klop het tot een mooie dressing hebt. Meng er naar smaak zout en peper door.

Giet het venkelmengsel af en droog het in een schone theedoek of in de slacentrifuge.
Meng de dressing erdoor, proef en breng eventueel nog op smaak. Verdeel het op een platte schaal, bestrooi met het venkelgroen, bleekselderijblad, walnoten en geitenkaas.
  

2 opmerkingen:

  1. Leuk recept! En met eigen aardperen helemaal Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat maakt het gewoon nog net effe leuker als er iets van de eigen tuin in gaat ;-)

      Verwijderen