zaterdag 23 maart 2013

Mini saucijzenbroodjes


Mini saucijzenbroodjes

Een lekker warm hapje voor bij de borrel, leuk voor een verjaardag of feestje.
Ik heb deze keer kleine saucijzenbroodjes gemaakt maar je kunt natuurlijk ook grote maken, gebruik dan per saucijzenbroodje 1 plakje bladerdeeg. Dan heb je een lekkere snack.
Je kunt ze goed invriezen, even ontdooien een paar minuten in een hete oven en klaar.
Voor de smaak kun je verschillende kruiden en of specerijen toevoegen, net wat je lekker vind.

Voor 24 kleine of 8 grote saucijzenbroodjes

Voor de vulling:

500 gr rundergehakt
1 ei
2 el ketchup
30 ml ketjap
1 el worchestershiresauce
1 1/2 el mosterd
1 tl zout
1 handje paneermeel of panko
Peper naar smaak
Scheutje Tabasco naar smaak

8 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi het bladerdeeg.
Kneed alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een grote kom.
Voeg zo nodig meer paneermeel of panko toe tot de vulling mooi samenhangend is: niet te nat of plakkerig maar mooi glad.
Leg de plakjes bladerdeeg net overlappend tegen elkaar, druk het overlappende gedeelte goed aan, dit gaat heel gemakkelijk met een deegroller.
Ik heb twee keer vier plakjes bladerdeeg aan elkaar geplakt.
Rol van het gehaktmengsel twee rollen met de lengte van het bladerdeeg.
Leg deze op het bladerdeeg, vouw het bladerdeeg erover en druk het vast met je vingertoppen of met een vork.




















Snijd ze in het gewenste formaat, ik heb 12 stuks uit vier plakjes bladerdeeg gehaald.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en haal ze door het sesamzaad, dit hoeft niet maar het staat wel erg leuk.
Leg alle broodjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.


Saucijzenbroodjes voordat ze in de oven gaan





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen