donderdag 5 december 2013

Broodje warme pompoen




We hebben nog steeds pompoenen in overvloed dus ik ben nog steeds op zoek naar lekkere pompoenrecepten om toch zeker één keer in de week iets met pompoen te maken.
Dit is een heerlijke variatie op de bekende pompoenrecepten, weer eens helemaal wat anders.
Je kunt de pompoen in een wrap of een platbrood doen, wij hadden nog Indiase platbroden in de vriezer liggen die heb ik ervoor gebruikt. De volgende keer wil ik er de platbroden voor bakken, die vonden we zo al overheerlijk dus dat moet met deze pompoen helemaal super lekker zijn.

Het recept komt uit 'Veg!', ik heb gezien dat er ook een tweede boek van Hugh Fearnley-Whittingstall uit is, ik geloof nooit dat die Veg! kan evenaren, maar er is natuurlijk een manier om daar achter te komen.....

Ingrediënten voor 4 broodjes:

500 g pompoen, geschild,van zaden ontdaan, in blokjes
3 teentjes knoflook (ongepeld), geplet
1 takje tijm, alleen de blaadjes
2 el koolzaad- of olijfolie
versgebakken, zachte platbroden, wrap of pitabroodjes
handje rucola of andere saladebladeren
1 kleine rode ui, fijngesneden (indien gewenst)
1 rode chilipeper, van zaden ontdaan, fijngesneden, of een scheutje chilisaus
50 g harde geitenkaas of cheddar, geraspt (ik had nog een stukje blauwe kaas)
extra vergine olijfolie, voor eroverheen
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 °C
Leg de pompoen op een bakplaat met de knoflook, tijm, olie en flink wat peper en zout. Roer goed door elkaar en laat 50-6o minuten in de oven staan, tot de pompoen gaar en gekaramelliseerd is. Roer halverwege een keer om.

Leg een platbrood of wrap op een snijplank. Leg een paar blaadjes rucola in het midden en schep er een kwart van de pompoen op (of vul hiermee de holte van een warm pitabroodje). Strooi er een kwart van de ui overheen, als je die gebruikt, en een kwart van de chilipeper en de kaas. (Ik had geen chilipeper in huis heb daarom het broodje eerst dun besmeerd met 'Hottie sambal' , heerlijke biologische in Nederland gemaakte sambal). Breng op smaak met zout en peper en maak af met een scheutje extra vergine olijfolie. Vouw op of rol het broodje strak rond de vulling op. Herhaal met de andere platbroden.
Laat de vouwbroodjes een paar minuten liggen voorje ze eet, zodat de kaas begint te smelten. 



2 opmerkingen:

  1. Je gaat maar goed met je pompoenrecepten. Dit ziet er ook weer heerlijk uit!
    Ik heb er ook nog een paar liggen. Het wordt tijd om daar iets mee te doen....
    ik haal mn inspiratie wel van jouw blog :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je moet wat als je zoveel pompoenen hebt.... Gelukkig vinden we het allebei lekker.
      Haha inspiratie, zal wel meevallen, jij hebt altijd inspiratie genoeg!

      Verwijderen