donderdag 10 april 2014

Kip gestoofd in witte wijn
Kip in rode wijn is wel bekend maar in witte wijn zie je niet zo vaak. 
Het leek me wel een beetje voorjaarsrecept dus helemaal voor deze tijd.
En ook makkelijk, dat komt nu ook wel van pas.

We hadden nog kip in de vriezer, geen hele maar pootjes en karbonaadjes, een keertje meegenomen bij de super. Er staat dan wel op dat het biologische kip is maar ik heb toch zo mijn twijfels. Het gaat de grote supermarkten alleen maar om veel geld verdienen en daar past een biologisch kippetje niet in. 
Ik koop het daar niet meer, dan liever een hele kip die ik zelf in porties verdeel en zeker weet dat het goed is ipv een duister pakketje uit de super.

Het recept komt uit Jamie's kookrevolutie, en staat bij de 'basis stoofrecepten'. Er zijn ook varianten met rundvlees, varkensvlees en lam, ook leuk om eens uit te proberen.
Wij hadden er couscous bij en snijbonen uit de vriezer, die moeten nog op voordat de nieuwe lichting weer komt.

Ingrediënten:

2 stelen bleekselderij, grof gehakt
2 middelgrote uien, gesnipperd
2 wortels, in grove stukken
olijfolie 
1 volle eetlepel bloem
1 blik tomaatstukjes van 400 gram
3 takjes verse tijm
500 g kip, filet of pootjes
5 dl witte wijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° C.
Zet een braadpan op matig vuur en doe er twee scheuten olijfolie in met de bleekselderij, ui, wortel en tijm. Laat dit 10 minuten bakken.
Doe de kip en de bloem erbij en bak het even aan. Voeg de tomaatstukjes en de witte wijn toe, roer goed door en doe er een theelepel grof zeezout en zwarte peper bij. Breng het aan de kook, draai het vuur laag zodat het net blijft pruttelen en laat het zo 1 uur zijn gang gaan. Haal na dit uur het deksel van de pan en laat het zo nog een half uur wat inkoken.Verwijder de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten