maandag 21 april 2014

Kleur in de tuin

 


Het begint weer te komen, kleur in de tuin. We moeten het nu hebben van de boshyacinten en de judaspenning, die vallen het meeste op. 
Ook bloeien de eerste geraniums net als de wolfsmelk, verder komen de meeste vaste planten op met mooi fris groen of rood blad.
Vandaag was het een miezerige dag, niet leuk voor ons maar wel voor de tuin, en daarom vind ik zo'n dagje helemaal niet erg. 
Ik heb liever een week regen als een dag storm.De moestuin begint ook weer wat groener te kleuren, de uien en knoflook staan er prachtig bij, ik zag gister dat de eerste piepertjes boven de grond komen.  De eerste tuinbonen staan al in bloei, de wortel en snijbiet komt op, heerlijk. In de koude bak en in de volle grond hebben we sla, andijvie en spitskool uitgeplant, doordat het in de koude bak wat beter beschut en zeker warmer is zal dat eerder klaar zijn. Zo hebben we het een beetje gespreid.

In de kas gaat het ook goed, de tomaten, pepers, paprika en aubergine zijn nog erg klein maar ze groeien en dat is belangrijk. De courgette en komkommer zijn al veel groter, die heb ik een keer verpot. De bietjes staan ook nog in de kas, die kunnen met een paar weken wel buiten uitgeplant worden.

Op de fruitafdeling zijn de pruimenbomen al weer uitgebloeid, als ieder bloemetje een pruim wordt dan kunnen we onze lol op. De peren bloeien nog net en de appelbloesem staat op springen, dat is altijd een wolk van roze bloemetjes.

Ook zag ik de eerste aardbei in bloei, de vroege Darselect, we hebben nog wat soorten die later bloeien. Ze staan allemaal in de volle grond, voorheen hadden we ze ook in de kas, dan heb je wel eerder vruchten maar ze zijn dan ook erg vatbaar voor luis. We moeten nu wat meer geduld hebben.....


Het duurt nog wel even voordat we weer volop uit de tuin kunnen eten, maar het begin is er weer, beetje regen en veel zon dan komt het helemaal goed.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten