zaterdag 28 februari 2015

Kleine appelkruimeltaartjes




Wat te doen als het de hele middag giet van de lucht, bakken natuurlijk.
Niks leukers dan lekker in de keuken te rommelen als de regen op de ramen klettert.
En wat is er lekkerder dan zelfgebakken appeltaart. Dus aan de slag.
Er staat al wat recepten op de blog voor appeltaart dus is het de uitdaging om weer wat nieuws te maken. Kleine eenpersoons appeltaartjes die staan er nog niet op dus dat moesten ze worden.

Deze eenpersoonsvormpjes komen bij Dille & Kamille vandaan, acht stuks. Ik heb ze ook vaak genoeg bij de kookwinkel gezien (en in mijn handen gehad) maar daar zijn ze bijna vier keer zo duur.
En als je er dan acht wilt wordt het een dure grap. Ze zijn wel veel mooier maar voor die paar keer dat ik ze gebruik voldoen deze prima.
Het recept is een beetje een mengelmoes van meerdere recepten.

PS Als het niet regent zijn deze appeltaartjes ook leuk om te maken en lekker om te eten....

Ingrediënten:

Voor het deeg:
100 g walnoten, fijngemalen
200 g bloem
125 g suiker
100 g boter, in blokjes
1 ei
snufje zout

Voor de kruimels:
75 g boter
100 g suiker
100 g bloem
1 tl kaneel

Voor de vulling:
500 g moesappels, geschild en in blokjes
50 g suiker

8 kleine taartvormpjes met losse bodem, ingevet

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine en draai tot het deeg een bal vormt.
Doe het deeg in plasticfolie en laat het ca. een uur rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de kruimels door alle ingrediënten met je vingertoppen door elkaar te kneden tot je mooie kruimels hebt. Dit kan ook in een keukenmachine maar let op, draai niet te lang.

Ik had geen moesappels daarom heb ik de appelblokjes even gekookt, samen met de suiker tot het een grove appelmoes was. Dit hoeft niet maar anders wordt de appel droog, met moesappels heb je hier geen last van.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek hier rondjes uit. Bekleed hiermee de taartvormpjes.
Verdeel de appel over de vormpjes en bestrooi deze met de kruimels.

Bak de taartjes ca. 25 minuten mooi goudbruin en gaar.
Laat de taartjes op een rooster afkoelen voordat je de vormpjes verwijderd.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen