zaterdag 6 juni 2015

Humus, dip of spread van kidneybonen






In de maaltijdbox van Mathijs zat een blikje biologische kidneybonen waarvan maar vier eetlepels werden gebruikt voor het gerecht, de rest was over. 
Tja wat te doen met bijna een blikje kidneybonen, chili con carne daar is het te weinig voor. Waarom niet pureren als een soort van humus, dip, spread of hoe je dat ook noemen wilt.
Kikkererwten, tuinbonen, boterbonen, het kan allemaal dus waarom niet met kidneybonen.
Het kan dus prima, het was heerlijk. Kidneybonen hebben van zichzelf al een lekker smaakje, daarom heb ik er niet teveel aan toegevoegd. Lekker als bruschetta met avocado, radijs en rucola, of wat je maar lekker vind. Of gewoon puur, zonder toeters en bellen tussen een broodje in de broodtrommel mee naar het werk.

Ingrediënten:

blikje kidneybonen (ik had nog 150 g over)
1 teentje knoflook, geraspt
citroensap
lekkere olijfolie
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Doe de kidneybonen met de knoflook in een foodprocessor en maal tot een grove pasta. Doe er naar smaak wat citroensap bij en een flinke scheut olijfolie.
Draai tot het mooi smeuïg is, voeg zo nodig meer olijfolie toe.

Je kunt het zo fijn of zo grof maken als je wilt, je kunt ook wat boontjes achterhouden en deze en het eind nog even mee draaien zodat je wat stukjes boon houdt. Proef, breng op smaak met zout en peper en misschien nog wat citroensap.


4 opmerkingen:

  1. Goed idee, ga ik ook eens proberen��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, hoor er wel van!
      Spoedcursus reactie achterlaten werpt nu al zijn vruchten af! Tenminste als het de Anita is die ik denk, die van het ontvrienden ;-)

      Verwijderen
    2. Nee toch, wat is er verkeerd dan? Nu met je eigen account, zo hoort het natuurlijk ;-) Die heeft Anita niet, tja verschil moet er zijn!

      Verwijderen