zaterdag 26 maart 2016

Roerei met de eerste kruiden uit de tuin
Een ei hoort erbij, helemaal met de Paasdagen!
Toen wij hier net kwamen wonen hadden stond er een groot kippenhok, echt zoals je dat vroeger had, je kon er gewoon in lopen. Omdat we graag een kasje wilden plaatsen moest dit kippenhok weg, er moesten zoveel vierkante meters ingeleverd worden anders kwam er tè veel bebouwing. Lang leve de Gemeente.
Het grote kippenhok hebben we gesloopt en Evert heeft er een klein kippenhokje voor teruggeplaatst, vergunningsvrij.....
Ja je woont buiten dus dan horen daar kippen bij, maar wat je eerst niet weet dat je bij kippen ook veel ongedierte kado krijgt. Na een jaar of vijf hebben we alles weggedaan, nu kopen we onze eitjes weer bij de boer. Aan een kant wel jammer, het had wel wat je eigen kippen, dus je eigen eitjes.

Wij lusten graag een eitje, meestal gebakken ook wel gekookt en soms gepocheerd. Maar je kunt er veel meer mee, omelet, soufle en uiteraard roerei.
Lekker met de eerste kruiden uit de tuin, helemaal voorjaar, en uiteraard met een zelfgebakken desembroodje.

Het originele recept komt uit een oude Delicious en is van Restaurant Gartine in Amsterdam, ik heb het iets aangepast.
Daar zou ik nog wel eens willen eten, alles zelfgemaakt en uit eigen moestuin, geweldig.

Ingrediënten:

4 eieren
1 el crème fraîche
2 el melk
paar takjes peterselie, fijn gesneden
6 sprietjes bieslook, fijn gesneden
snufje zout
klontje roomboter

brood om erbij te serveren (het liefst zuurdezem), geroosterd en licht ingewreven met knoflook

Bereidingswijze:

Roer de eieren met de melk en crème fraîche los in een kom. Doe er de kruiden en het zout bij en klop het nog even door.
Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg het eimengsel toe en blijf op laag vuur voorzichtig roeren (dit gaat heel goed met een rubber spatel). Roer de buitenrand steeds naar binnen, deze stolt het snelst. Haal de pan van het vuur als het ei net nog niet helemaal gaar is, deze zal door de warmte van de pan nog even doorgaren.

Verdeel het roerei over de geroosterde broodjes en serveer eventueel met een simpele salade.
2 opmerkingen: