zaterdag 15 april 2017

Geroosterde aubergine met tahin







Er lagen zulke mooie aubergines bij de Lepelaar, die kon ik niet weerstaan. Ze waren van Nederlandse bodem dat dat wel, maar uiteraard wel uit de verwarmde kas, dus echt goed voor het milleu...... niet echt. Maar ja je wilt wel weer eens iets anders dan de wortelen, uien, kolen.
Ik wacht altijd het liefst op onze eigen oogst maar voor de aubergines kan dat wel juli worden,  dat duurt me toch echt te lang. Dus hup een paar van die prachtige glimmende aubergines in de mand.

We hebben ze op de bbq geroosterd, dat kan natuurlijk ook in de grillpan maar met het mooie weer van vorig weekend is het heerlijk om buiten te koken.

Het recept komt uit de BBQ bijbel van Julius Jaspers

Ingrediënten voor 6 personen:

voor de tahinidressing:
140 g lichte tahin
20 g platte peterselie
20 g korianderblad
1 teen knoflook, geperst of geraspt
50 ml olijfolie
100 ml citroensap
zout en versgemalen zwarte peper

3 flinke aubergines
olijfolie
250 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
70 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
olijfolie
zout
munt (optioneel)
platte peterselie (optioneel)
  

Bereidingswijze:

Begin met de dressing
Doe de tahin, peterselie, koriander, knoflook, olijfolie, citroensap in de keukenmachine en draai tot het een mooie gladde dressing is. Dit kan ook in een hoge beker met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

Snijd de aubergines overlangs door en snijd deze in parten. Deze mogen vrij dun zijn anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.
Smeer de parten in met olijfolie en grill ze rondom gaar.

Verwarm de kikkererwten met een scheutje olijfolie.

Verdeel de aubergine op een schaal of bord, bestrooi met de kikkererwten en de hazelnoten.  Schep er de dressing over en bestrooi met de munt en peterselie.



  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen