Pilaf word normaal gesproken met
rijst gemaakt maar deze versie is met bulgur. Bulgur is een graanprodukt en kan
gemaakt zijn van verschillende soorten tarwe. Meestal wordt het gemaakt van
durum dat is een harde tarwesoort. De tarwekorrels worden eerst gestoomd,
daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Dan gaat het in de
verpakking en komt het in de winkels terecht.
Het is dus al voorbewerkt en daarom
heeft het niet zo'n lange bewerking meer nodig.
Vaak wordt het gebruikt in een
salade maar nu dus in een pilaf, en dat pakt goed uit. Heerlijk en ook nog eens
makkelijk om te maken.
Ingrediƫnten 4-6 personen:
ca. 6 el olijfolie
4 kleine witte uien
3 rode paprika's
2.5 el tomatenpuree
1 el fijne kristalsuiker
2 tl roze peperkorrels
2 el korianderzaad
100 g krenten
400 g middelfijne bulgur
4 dl water
handje geknipte bieslook
zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie op halfhoog
vuur en smoor hierin de uien en paprika's 12-15 minuten tot de uien mooi glazig
zijn.
Voeg de tomatenpuree, suiker, roze
peperkorrels, korianderzaad en krenten toe en bak dit al roerend 2 minuten mee.
Doe de bulgur, het water en een
beetje zout en peper erbij, roer goed om en breng aan de kook. Doe zodra het
water kookt de deksel op de pan, draai het vuur uit (of neem van het vuur) en
laat deze minstens 20 minuten zo staan.
Haal met een vork de bulgurkorrels
los en schep het bieslook erdoor.
Is de pilaf te droog doe er dan een
scheutje olijfolie door.
Proef en breng eventueel op smaak
met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten