zaterdag 18 mei 2013

Broodje falafel



Pitabroodje met falafel


Lekkere en gezonde snack, een broodje falafel met wat rauwkost en knoflooksaus.
Leuk om zelf te maken en helemaal niet moeilijk, maar met de verkeerde kikkererwten wordt het een mislukking.
Je kunt het niet maken van kikkererwten uit blik, deze zijn gekookt en dan worden het geen mooie falafel balletjes maar prut, en dat weet ik uit ervaring….
Ongekookte kikkererwten dus, die koop je gedroogd in een zak, ze moeten wel geweekt worden, net als erwten en bonen.
Ik koop ze altijd bij de Toko, ik denk niet dat ze gedroogde kikkererwten bij de supermarkt hebben.
Het recept komt met een paar kleine aanpassingen uit ‘Koken in Mc Donald’s Kitchen’ een vegetarisch kookboek van Andy Mc Donald.

Ingrediënten:

200 g kikkererwten (gedroogd)
4 lente-uitjes
2 tenen knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 groene peper, zonder zaad en zaadlijsten
1 el kurkuma
1 el komijnzaad, gemalen
1/2 el korianderzaad, gemalen
1/2 tl bakpoeder
zout                                                


Bereidingswijze:

Laat de kikkererwten een nacht weken en laat ze uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn.
Maak er balletjes van (ik doe dat met een ijslepel) en frituur ze met 4 of 5 tegelijk  in olie op 180°C tot ze goudbruin en  knapperig zijn.
Lekker in een pitabroodje ( ook leuk om zelf te maken, zie recept op dit blog) met bijvoorbeeld: rucola, ijsbergsla, tomaat, ui, avocado, komkommer,knoflooksaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen