donderdag 20 februari 2014

Clafoutis met frambozen




Wat te doen met melk wat op moet, door de gootsteen gieten is wel het laatste....
Al gauw kom je dan bij een toetje uit, panna cotta, crema catalana, griesmeelpudding, custardpudding of een clafoutis.
We hebben nog genoeg frambozen in de vriezer dus de keuze viel op deze frambozen clafoutis.
Het is eigenlijk een soort van dikke pannenkoek in een ovenschaal, deze is met frambozen maar daar kun je naar hartenlust me variëren. Denk aan kersen, pruimen, abrikozen, bramen, aardbeien, net wat er in het seizoen is.
Dit recept komt uit het boek: Kookboek van het gelukkige buitenleven van Marlein Overakker en Anna de Leeuw. We vonden de clafoutis niet zoet genoeg, we hebben hem behoorlijk met poedersuiker bestrooid, daar haalde hij erg van op.

Ingrediënten:

40 g suiker (mag van ons wel wat zoeter)
4 eieren
mespuntje zout
140 g bloem gezeefd
2 dl melk
250 g frambozen (ik had ze uit de vriezer)
poedersuiker om te bestrooien

ovenvaste schaal, ingevet

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven op 180 °C.
Klop de eieren met de suiker en het mespuntje zout tot een luchtige schuimige massa. Voeg de gezeefde bloem en de melk toe. Meng dit goed door elkaar.
Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel er de frambozen over.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi naar smaak met poedersuiker en serveer warm.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen