donderdag 6 februari 2014

Triangels met walnoten en havervlokken
We bakken eigenlijk altijd ons eigen brood, gewoon volkorenbrood met zonnepitten. En dan krentenbollen of krentenbrood als extraatje in de broodtrommel.

Maar er is natuurlijk veel meer te bakken als het 'gewone' brood. Ik zie heel vaak broodjes voorbij komen waarvan ik denk: die ga ik ook maken.... maar meestal komt het er niet van. Maar met deze broodjes was het anders, ik heb ze al op diverse blogs gezien iedereen vond het een succes. Het originele recept komt van, hoe kan het anders, Levine. Hét blog als het om brood bakken gaat.
Ik heb de broodjes 's morgens gebakken zodat we ze onder de middag konden eten, en dat is toch wel heel erg leuk en vooral lekker. Zeker voor herhaling vatbaar, en wie weet gaan we nu ook andere broodjes bakken, dit smaakt naar meer.

Het recept vind je hier, ik kan het natuurlijk ook op deze blog zetten maar het is nooit zo volledig als bij Levine en het is sowieso heel erg leuk om daar eens rond te kijken.


3 opmerkingen:

 1. Ja Levine is goed he! Deze zien er ook heerlijk uit. Ik moet echt eens wat vaker brood bakken. Neem er de tijd niet voor en het is zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heeeeerlijk maar wat je zegt je moet er even tijd voor maken. Maar als ik dan zie wat er bij jou allemaal voorbij komt dan denk ik, hoe doet ze het, dan kan er weinig tijd meer over zijn ....

   Verwijderen
 2. heerlijk zeg dat brood. Ziet er goed uit. Ik wil je wel adviseren om geen hout te gebruiken. Een keukenblad of een broodplank van graniet is veel prettiger. Ik heb er laatst 1 aangeschaft. Volgens mij was dat bij http://aanrechtblad-kopen.nl. Ideaal omdat het beter is voor de hygiene. Tegenwoordig doen die vaatwassers het namelijk ook steeds slechter. Natuursteen! Dat is echt lekker voor je brood.

  BeantwoordenVerwijderen