maandag 24 februari 2014

Romige knolselderijsoep met een vleugje saffraan
We eten wel vaker knolselselderijsoep maar nog nooit met saffraan. Er staat een klein doosje met saffraandraadjes in de kast wat zo af en toe wordt gebruikt.
Nu dus in deze knolselderijsoep, het geeft natuurlijk een prachtige kleur, de geur en smaak is met niets te vergelijken, je vind het lekker of helemaal niet.
Wij houden er wel van, niet te overheersend maar net dat smaakje.

Het recept komt uit Home Made van Yvette van boven, haar eerste boek.

Het was omdat ik in receptzoeker zag dat deze soep in dit boek moest staan, want in het register is het moeilijk terug te vinden. Er zijn drie registers: op inhoud, op gerecht en op ingrediënt. In alle drie de registers staat soep maar alleen bij register op inhoud wordt deze soep vermeld. En het staat ook niet op alfabet maar op pagina,  wat het zoeken niet echt makkelijk maakt. Dat heb ik al bij meer recepten ervaren, zoals bij buikspek, dat staat niet bij de B maar bij de A van Aan de Amstel's inmiddels beroemde Buikspek. Jammer is dat want het is verder een heerlijk boek.


Ingrediënten:

1 ui, gesnipperd
½ knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
1 plukje saffraan
scheut witte wijn (ca. 75 ml)
200 g crème fraîche
hazelnoot- of walnoot olie

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui.
Doe de knolselderij en saffraan erbij en schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat het ca. 25 minuten zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of in een blender. Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Als je de soep wat dikker wilt kun je deze even laten inkoken.
Verdeel de soep over de borden of kommen en schenk er wat notenolie op. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten