dinsdag 9 augustus 2016

Salade van haricots verts of sperziebonen


Normaal hebben we rond deze tijd een overschot aan sperziebonen, dit jaar niet. We kunnen het makkelijk be-eten. Het is altijd leuk om wat weg te geven maar met deze hoeveelheden zit dat er niet in. Jammer.
Er zijn heel wat bonen niet opgekomen en wat er opkwam werd bij de grond afgevreten door slakken. Echt niet normaal, zoveel slakken als we dit jaar hebben, en we zijn niet de enige...
Dus wat we oogsten eten we zo, lekker gestoomd, lekker puur. Of ik maak er een salade van, ook altijd lekker. Een beetje olijfolie, gesnipperd knoflookje, wat zoutvlokken en je bent al klaar.

Nu een aangepast recept uit Plenty, wat bijna een garantie in is voor succes. Simpel om te maken en verrassend lekker. 

Er staan weer nieuwe plantjes, nu maar hopen op een beetje mooi weer en wat minder slakken, zodat we nog wat kunnen oogsten én weggeven

Ingrediënten:

350 g haricots verts of sperziebonen, afgehaald
1 el korianderzaad,  grof gestampt in een vijzel
½ tl mosterdzaad
1½ el olijfolie 
½ tl nigellazaad
1/2 rode ui, fijn gesnipperd
1 milde rode chilipeper, zonder zaad fijn gesneden 
1 teen knoflook, fijn gesnipperd 
geraspte schil van een halve citroen 
1 el dragon, fijn gesneden 
½ tl zout

Bereidingswijze:

Blancheer of stoom de boontjes ca. 5 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen onder de stromende koude kraan. Of doe ze in een bak met ijswater. Als ze koud zijn laat dan uitlekken en doe ze in een schaal.


Doe het korianderzaad en het mosterdzaad met de olie in een koekenpan en verwarm dit tot de zaadjes beginnen te springen.
Giet dit over de sperziebonen. Doe alle overige ingrediënten erbij en meng dit luchtig door elkaar. Breng op smaak met zout en serveer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten