Wat is er leuker dan koken met de
groente van het seizoen en dan ook nog eens uit de eigen tuin!
Dat is toch het leukste wat er is
als je van koken houdt.
Je gaat naar de tuin, plukt, knipt
en graaft wat en je loopt met een vergiet vol met lekkers naar de keuken. Zo
was het bij dit recept. Alleen de eieren die komen niet van eigen erf, hebben
we in een ver verleden wel gehad maar er kwam zoveel ongedierte op af dat we
daarmee zijn gestopt. Aan een kant wel jammer, niets zo leuk én zo lekker als
je eigen eitjes.
Het originele recept wordt gemaakt
met parelgort, ik dacht dat wel te kunnen kopen in de biowinkel maar tussen
alle parels geen gort. Dan maar voor de tarwegort gekozen, je moet iets als je
dit persé wilt maken. Het pakte goed uit, het geeft de frittata een bite en het
is vast ook heel erg gezond ;-)
Erbij hadden we een groene salade
met tomaat (hoe kan het anders...) en een snee zelfgebakken brood.
Ingrediënten:
150 g pareltarwe of parelgort
2 takjes munt
100 g gedopte doperwten (vers of
diepvries)
100 g gedopte tuinbonen
6 eieren, licht geklopt
3 el crème fraîche
1 klein teentje knoflook, heel fijn
gesneden
3 el olijfolie
150 g feta, gebrokkeld of in blokjes
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de tarwe of gort samen met een
takje munt volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat de laatste 3 minuten de
tuinbonen en doperwten meekoken.
Giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Knip of snijd het overgebleven takje
munt fijn en doe dit samen met de crème fraîche, knoflook, zout en flink peper
door de losgeklopte eieren.
Verwarm een flinke koekenpan die ook
in de oven kan op halfhoog vuur. Doe de olijfolie erin en vervolgens het tarwe
of gort mengsel. Giet het eimengsel erbij en zorg ervoor dat de hele bodem
bedekt is. Verdeel de feta erover en druk een gedeelte er een beetje in.
Bak ca. 2 minuten en zet dan de pan
nog 15-20 minuten in de oven totdat de frittata stolt en mooi goudbruin is.
Laat de frittata ca. 5 minuten staan
voordat je deze aansnijdt en opdient.
Wat doe je wanneer er een familie feestje is en je daar niets van mag eten??
BeantwoordenVerwijderenWel ik zoek op je blog, meende me nog wat te herinneren, maak zelf iets!
Pas een paar kleine aanpassingen toe, bv i,p,v. parelgort heb ik spelt gebruikt, volle melk i.p.v. creme fraiche.
Met een salade erbij, zoals ik zag op de foto werd ik weer geinspireerd en heb ik gesmuld... en
waren er familieleden die keken vanuit hun ooghoeken en proefden, ja dat was toch wel heel lekker!!!
Groet Marrian
Wat ontzettend leuk Marrian, ik begin er bijna van te blozen. Je past het iets aan naar je smaak en wat je eventueel niet mag laat je weg of vervang je. Zo moet het. Haha en dan zijn de mensen natuurlijk toch wel nieuwsgierig wat jij daar hebt ;-)
VerwijderenFijn weekend!
Karin