zaterdag 15 juli 2017

Italiaanse broodsoep met courgette






Het is weer zover, de courgettes groeien harder dan we kunnen eten. Alle jaren hetzelfde liedje.
We proberen om ze jong te oogsten, dan heb je niet zoveel en de smaak is zoveel beter. Maar ja een dagje te laat en je hebt zomaar weer een kinderarm of soms zelfs been...
In het begin gaat dat nog goed, dan kijk je vaak en pluk je veel maar verderop in het seizoen schiet dat er wel eens bij in. Gelukkig is de courgette niet moeilijk, je kunt er werkelijk van alles mee, en dat doen we dan ook.
Soep is altijd een perfecte bestemming, je kunt er weer een paar kwijt. Deze soep is niet echt courgettesoep, meer een tomatensoep waar een courgette ingaat. De courgettesoep komt straks wel weer aan de beurt, als er een armpje of een beentje geoogst wordt....

Het recept komt uit 'Home Made' van Yvette van Boven




Ingrediënten:

olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst of geraspt
2 blikken gepelde tomaten (of vers als je die al hebt ;-))
chilipoeder, naar smaak
oud brood in grove stukken (ca. twee handen)
0.5 l groentebouillon
1 courgette, in blokjes

Bereidingswijze:

Doe een scheut olijfolie in een pan met zware bodem. Fruit hierin de ui tot deze mooi zacht is. Voeg de knoflook en de blikken tomaten toe. Maak de tomaten een beetje stuk met een houten spatel.
Doe er een snuf chilipoeder, het oude brood en zoveel bouillon bij tot het een mooie dikte heeft. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de courgette erbij en laat nog eens ca. 10 minuten pruttelen of tot de courgette gaar is. Bij mij moest het wat langer omdat ik de courgette best grof had gesneden.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en giet er een sliert olijfolie over.


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk Karin, dank voor het delen van dit recept!
    Onze courgettes groeien ook als kool.
    In deze tijd ook verse tomaten, die doe ik er door!

    groet
    Marrian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan Marrian, altijd leuk als je iemand met een recept blij kan maken:-)
      Jaaaaa de verse tomaten, die hadden we nog niet genoeg en ik vertik het om ze nu te kopen als we ze bijna zelf hebben. Maar ik zet het er wel even bij, bedankt voor de tip. Hier gaat maar 1 courgette in, dat is voor jullie straks te weinig, dan ga je opzoek naar recepten waar er meer in gaan, let maar op ;-)

      Groet,
      Karin

      Verwijderen