De laatste tomaten zijn geplukt, het
is weer voorbij voor dit jaar. We hebben ondanks de mindere omstandigheden een
mooie oogst gehad. De tunnel waar de meeste tomaten in staan is lek, daardoor
staan de tomaten in de drup, en daar houden ze helemaal niet van. En we hebben
nogal wat 'drup' gehad, of het nooit meer stopte met regenen.
Gister ook weer een dikke bui, er
valt in een keer 30 mm water, niet normaal.
Een salade van tomaten met bulgur,
lekker ik hou ervan. Evert is er nooit gek op, maar dat is ook vaak het idee,
het ziet zo gezond....
In het boek wordt de salade kisir
genoemd, de Turkse variant op de Libanese taboulé. Kisir is een bulgursalade
uit voornamelijk bulgur en taboulé is een kruiden salade met een beetje bulgur.
Lekker, makkelijk en gezond :-)
Ingrediënten voor 4 personen
200 g fijne bulgur
125 ml kokend water
1 volle el tomatenpuree
1 tl Turkse rode paprikapuree
sap van 1 citroen
1 tl granaatappelmelasse
60 m lekkere olijfolie
1 groene peper, zonder zaad,
fijngehakt
3 flinke tomaten, fijngehakt
5 lente-uitjes, fijngehakt
flinke handvol bladpeterselie,
fijngehakt
flinke handvol munt, fijngehakt
versgemalen witte peper en zeezout
Bereidingswijze:
Giet het kokende water over de
bulgur en laat dit 15 minuten weken. Giet af en druk het vocht eruit. Dit moet
omdat de bulgur nog vocht moet kunnen absorberen.
Doe de tomaten- en paprikapuree,
citroensap, granaatappelmelasse en olijfolie bij de bulgur. Meng dit (met
schone handen) goed door elkaar zodat het mooi verdeeld wordt en de bulgur
lichtroze ziet.
Voeg de chilipeper, lenteui en
kruiden toe en meng dit er losjes doorheen. Breng op smaak met peper, zout en
nog extra citroensap en of granaatappelmelasse.
Schep de salade op een schaal en
dien op.
Erg lekker om de salade met kleine
blaadjes sla op te scheppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten