dinsdag 26 februari 2013

Aardappeltjes uit de oven


Dat zo simpel zo lekker kan zijn.
Als we gebakken aardappelen eten is het altijd uit de oven, vroeger bakte ik ze in de koekenpan maar dat doe ik eigenlijk nooit meer.
Dit is zo gemakkelijk en lekker, je kunt er bij weglopen, het brand niet aan dus het heeft alleen maar voordelen.
Aardappeltjes uit de oven

Het recept is als volgt:
Verwarm de oven voor op 180 graden, schil en was de aardappelen en snijd deze in partjes.
Als je mooie nieuwe aardappelen hebt hoef je ze niet te schillen, alleen even onder de kraan schoon borstelen.
Doe de aardappel partjes of plakjes in een braadslee, giet er wat olijfolie of zonnebloem olie over, hussel ze door elkaar zodat alle partjes bedekt zijn met een filmpje olie.
Bestrooi ze met wat grof zeezout en zet ze in de oven.


Rauwe aardappelpartjes

Je kunt ze ook bakken in ghee (geklaarde boter) of in ganzenvet, als ik dit gebruik dan doe ik dit in de braadslee en laat dit goed heet worden in de oven.
Dan de aardappeltjes erin, even (voorzichtig) omschudden en weer in de oven zetten.

Na ongeveer 40 minuten zijn de aardappeltjes klaar, tussendoor mogen ze nog een keertje omgeschud worden zodat alle kanten lekker bruin worden.

Als variatie kun je ook nog kruiden als rozemarijn, tijm of bijvoorbeeld een kruidenmix zoals cajun toevoegen, dit geeft weer een heel andere smaak.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen