vrijdag 5 april 2013

Panna cotta met frambozen coulis


Panna cotta met frambozen coulis


Soms word je wel eens verrast en is er al gekookt als je thuis komt, compleet met toetje, wat wil een mens nog meer!
Een heerlijk romig puddinkje met een vleugje vanille en erbij de friszure frambozen coulis van eigen frambozen (uit de vriezer).
Normaal zijn we niet zo van de toetjes maar dit was toch wel erg lekker.

Het recept komt uit ‘Alles uit de kast’ van Karin Luiten 


Ingrediënten Panna Cotta:

250 ml slagroom
250 ml volle melk
50 gr suiker
3 blaadjes gelatine
1 vanillestokje

Ingrediënten Coulis:

75 g frambozen
± 3 el poedersuiker

Bereidingswijze: 

Doe de melk en de room in een pan.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte binnen­ste eruit.
Doe het stokje en het schraapsel in de pan, plus de suiker.
Breng op laag vuur aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken.
Laat intussen de gelatine weken in koud water .
Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door de hete room.
Spoel vier kleine kopjes om met koud water.
Giet de hete room erin, laat even afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg tijdens het afkoe­len een rondje bakpa­pier of plasticfolie op de puddinkjes tegen velvorming.

Maak de coulis.
Pureer de frambozen met de staafmixer en poedersuiker naar smaak tot een rode saus.
Wrijf eventueel door een zeef om de pitjes kwijt te raken.


Serveren:

Steek met een mesje de randjes los en stort de panna cotta's op bord­jes. Schep de coulis eromheen. 
Als je verse frambozen hebt kun je deze er ook omheen verdelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen