maandag 13 januari 2014

Uien-camemberttaart



Er lag nog een doosje camembert in de koelkast welke eigenlijk een beetje was vergeten. De datum was dan ook al verstreken, maar om het nou zo weg te gooien vond ik zonde.
Wat te doen met een overdatum camembert...  Deze lekkere uien-camemberttaart maken. Ik wist dat ik dit recept had, heb het al eerder gemaakt maar dat is al jaren geleden. Het is uit een 'Boodschappen' van 2005 en het recept zit netjes opgeborgen in de map pizza, hapjes en hartige taart.
Het originele recept wordt met spek gemaakt, ik heb dit weggelaten zodat het een vegetarische taart werd, spek zal het wel een lekkere smaak geven maar zonder vonden wij het ook een succes.
We hadden er lekkere veldsla bij uit de koude kas.

Ingrediënten:

5 lapjes diepvriesbladerdeeg
650 g uien, gepeld en in dunne ringen
1 el olie
4 eieren
versgemalen peper
zout
2 dl kookroom of slagroom
200 g camembert
quichevorm of springvorm ø 24-26 cm, ingevet

Bereidingswijze:

Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de uien goudgeel, dit duurt wel een minuut of 20.
Laat de uien enigszins afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg, ik leg de plakjes altijd versprongen op elkaar en rol het dan uit tot een lap die iets groter is dan de vorm.
Prik het deeg over de gehele bodem in met een vork.


Klop de eieren los met peper, zout en de room. Verdeel de uien over de bodem en giet het ei-roommengsel erover. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Snijd de camembert in lange plakken en leg deze de laatste 5 minuten op de taart zodat deze mooi smelt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten