woensdag 16 november 2016

Geroosterde cashewnoten met kokos




 
Een tijdje geleden kregen we vrienden te eten, altijd gezellig. Een beetje Oosters zouden we koken. Een mondvermaakje, voorafje, hoofdgerecht en een toetje, geen probleem. Maar wat zet je op tafel om zo weg te knabbelen. Een stokbroodje met kruidenboter past niet echt bij het menu, iets van kaas of worst ook niet.

Het boek van Gordon's Great Escape Zuidoost-Azie van Gordon Ramsay bracht uitkomst. Daar kwam ik dit recept tegen, helemaal wat ik zocht. Niet moeilijk en goed van te voren te maken. En ook nog eens lekker, er werd om het recept gevraagd dus bij deze Dorothee :-)

Ik heb de verhoudingen wat aangepast om het niet te pittig te maken maar dat is natuurlijk net wat je lekker vindt.


Ingrediƫnten 4-5 personen:

200 g cashewnoten, ongebrand
25 boter
2 tl zeezoutvlokken
2 tl rode chilivlokken (pull biber)
20 g kokosrasp
1 tl suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de cashewnoten in een bakblik en rooster deze in ca. 10-15 minuten lichtbruin

Doe de kokosrasp met de suiker in een klein pannetje en rooster dit op matig vuur lichtbruin. Blijf erbij want het gaat ineens heel snel.

Smelt ondertussen de boter, roer als deze gesmolten is het zout en de chilivlokken door. Voeg de geroosterde noten toe en schep ze om zodat alle noten voorzien zijn van een filmpje boter.

Schep de noten uit over een bord en strooi er het geroosterde kokos/suikermengsel over. Het mengsel zal niet allemaal aan de noten blijven plakken, maar garneert ze wel.

Je kunt de noten direct serveren of af laten koelen en ca. twee weken bewaren in een goed luchtdicht afgesloten bakje.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten