woensdag 27 mei 2015

Tortilla met groene asperges en tuinbonen






Groene asperges, het was een van de eerste groentes die ik in de stoomoven klaarmaakte.
Heel erg makkelijk en super lekker. We hebben de stoomoven nu ruim en jaar en het bevalt prima, bijna iedere dag is ie in bedrijf.  Sowieso gaan alle groentes erin, net als de aardappelen en de rijst. Dus voor deze tortilla kon ie aan de bak, maar gewoon koken kan natuurlijk ook.
De groene asperges komen nog niet uit de eigen tuin, we hebben ze wel maar deze zijn dit voorjaar pas geplant dus nog geen opbrengst. Ben bang dat dat nog wel een paar jaar duurt, geduld....

Een heerlijke tortilla, echt voorjaar met die mooie fris groene groente. lekker met een stukje brood en een tomatensalade.
Het recept komt uit Veg!

Ingredienten voor 4-6 personen:

400 g nieuwe aardappels, schoongeboend
ca. 300 g gemengde voorjaarsgroente
         Ik heb 250 g groene asperges en 100 g dubbel gedopte tuinbonen gebruikt, iets meer dus
2 el olijfolie
1 bosje lente-uitjes, kontjes eraf,  in grove stukken
1 teen knoflook, fijngesneden
flinke handvol bieslook of peterselie, of een mengsel, fijngesneden
7 grote of 8 middelgrote eieren
ongeveer 75 g middelpittige geitenkaas, of een andere kaas die je lekker vindt
zeezout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Snijd de aardappels in plakjes van ca. 5 mm dik, kook deze net aan gaar in gezouten water, giet af. Doe hetzelfde met de groente die je gebruikt, giet deze af en spoel koud om de kleur te behouden.
Gebruik je tuinbonen dat moeten deze dubbel gedopt worden, daarvoor breng je een pan water aan de kook doe de tuinbonen erin en kook deze een paar minuten. Giet af en spoel koud.
Wip nu het groene boontje uit zijn jasje (die mogen op de composthoop...)

Verhit de olie in een grote koekenpan (ca. 28cm.) het liefst met antiaanbaklaag en eentje die in de oven kan. Voeg de lente-ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten tot de uitjes mooi zacht zijn. Voeg de uitgelekte groente, aardappel en kruiden toe en schep alles goed door elkaar.

Verwarm de grill in de oven voor.
Klop de eieren los met redelijk wat zout en peper, schenk dit over het groentemengsel in de pan.
Bak zachtjes zonder te roeren, tot het ei voor twee derde gestold is, duurt ongeveer 10 minuten.
Verkruimel de kaas of snijd deze in kleine blokjes of plakjes en strooi over de frittata.
Zet de pan in de oven en grill ca. 4 - 5 minuten tot het ei mooi gestold is en begint te kleuren. Let op dit kan ineens heel erg snel gaan.
Laat wat afkoelen, laat de frittata dan op een bord of schaal glijden.
Warm maar ook koud heel erg lekker!

 
 

1 opmerking:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    BeantwoordenVerwijderen