dinsdag 1 juli 2014

Koolsalade op zijn Aziatisch






Wie kent het niet coleslaw, je kunt het in de super kopen in van die plastic bakjes, druipend van  de dressing. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken, dan weet je wat je eet.
De 'gewone' koolsalade heb ik al eens op de blog gezet, deze heeft Aziatische invloeden en smaakt daardoor weer heel anders.
Lekker bij een bbq of bij een Oosters getinte maaltijd, wij aten het bij spareribs, ook heerlijk.
Het recept komt uit Veg.

Ingrediënten voor 6-8 personen:

1 bosje lente-uitjes, boven en onderkant eraf, in stukjes
4 middelgrote wortels, geschild
1 kleine witte kool

Voor de dressing:

2 el sojasaus
1 el heldere honing
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 el verse gember, fijngesneden
2 el witte-wijnazijn of rijstazijn
2 el sesamolie
2 el olijfolie

Voor eroverheen:

handvol korianderblad, grof gescheurd
limoensap

Bereidingswijze:

Doe de gesneden lente-uitjes in een grote schaal.
Snijd de wortel in dunne reepjes op een mandoline of rasp deze grof, doe bij de lente-uitjes.
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool en snijd hem in vieren.
Snijd de kool in zo dun mogelijk reepjes tot aan de stronk (deze wordt niet gebruikt).
Doe de kool in de schaal met wortel en lente-ui.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar, de honing moet opgelost worden.
Giet de dressing over de groente en schep het goed door elkaar. Laat de salade 10-20 minuten staan, zodat de groente wat zachter wordt.

Dien de koolsalade op met de koriander en een scheutje limoensap.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen