dinsdag 29 juli 2014

Tijd om te oogsten

Het is ervan, we eten tomaten en komkommer ook hebben we de eerste aubergine gegeten.
De kleine tomaatjes zijn altijd het eerst klaar, prachtige trossen met heerlijke zoete tomaatjes.


De grotere beginnen ook te komen, af en toe een paar tomaten. We hebben redelijk wat planten staan, met diverse soorten en kleuren. Rode, groene, oranje, gele, paarse van heel klein tot heel groot. Een echt tomatenfeest.


De komkommers zijn dit jaar klein, dat is het ras, zeg maar de helft van een gewone komkommer. We moeten het goed in de gaten houden dat ze niet te dik worden. Alle dagen even kijken of er wat aanhangt, net als bij de courgette, een dag te laat en het is een dikkerd.

De paprika hebben we dit jaar voor het eerst in de volle grond gezet, wel in de kas maar niet net als andere jaren in potten. Het zijn mooie grote struiken en er hangen al diverse paprika's aan. Sommige beginnen een beetje te kleuren maar ze zijn nog lang niet rood. Dat duurt nog wel even, we wachten het geduldig af, een rode paprika is zoveel lekkerder dan een groene.

Zo is het ook met de pepertjes, die beginnen ook langzaam te verkleuren, die eten we wel als ze nog groen zijn. Zijn ze wat minder heet, dat is niet zo erg, in diverse gerechten is een groene peper juist lekkerder.


En dan de aubergine, wat is dat toch leuk, eerst het mooie lila bloemetje en dan al heel snel het mooie aubergine kleurige vruchtje. De aubergine heeft gelijk al zijn goede kleur, dat is alleen een kwestie van groeien. Deze staan wel in potten, genoeg water en om de paar weken een beetje mest dan gaat dat prima, net als de pepers trouwens, die staan ook in potten.


In de volle grond is misschien nog wel beter maar die wordt al ingenomen door de tomaten en komkommers.  Ze staan in ieder geval lekker warm in de kas, altijd nog beter dan buiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten