donderdag 24 juli 2014

Salade van nieuwe aardappeltjes en sperziebonen




Het is zover, eigen sperzieboontjes en aardappeltjes. Wat heerlijk om dat weer uit de eigen tuin te oogsten en te eten.
De sperziebonen was nog niet heel veel dus tekort om 'gewoon' zo te eten, dan hebben we toch al gauw 600  gram nodig. Daarom opzoek naar een recept waar deze heerlijke boontjes in verwerkt worden. Dit recept vond ik in Veg, precies wat ik zocht. Er gaan nieuwe aardappeltjes, sperziebonen, knoflook, zwarte olijven en basilicum in.
De aardappeltjes, sperziebonen én de knoflook komen vers uit de tuin, er stond nog een (beetje op zijn retour) basilicumplantje en zwarte olijven staan meest altijd wel in de koelkast.
Ik wordt altijd heel blij als er in een gerecht ingrediënten gaan die we in huis hebben en eigenlijk ook op moeten.
Ik heb 1.5 keer de hoeveelheid van het recept gemaakt, er is zowaar nog wat over.... dat eten we vandaag onder de middag. Ik doe er nog wat kerstomaatjes een handje rucola en lekkere geitenkaas door, een lekker eigen gebakken snee zuurdesem erbij en we eten weer.

Een lekker zomers gerecht waarvoor je niet te lang in de (hete) keuken hoeft te staan.

 



Ingrediënten voor 2 personen:

500 g kleine nieuwe aardappeltjes, schoon geborsteld 
200 g sperziebonen, puntjes eraf en in stukjes van 3-4 cm
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
50 g zwarte olijven, zonder pit, grof gesneden
flinke hand basilicum, gescheurd of geknipt
flinke kneep citroensap
zeezout en versgemalen peper






Bereidingswijze:

Kook of stoom de aardappeltjes en de sperziebonen net gaar, giet ze af en doe deze samen terug in de hete pan.
Maak ondertussen de dressing door de olijfolie zachtjes te verhitten. Doe de knoflook erbij en laat dit een paar minuten zachtjes sudderen zonder dat de knoflook bruin wordt. Voeg de olijven toe en verwarm deze een minuutje mee. Haal van het vuur.
Schenk de olijfolie, knoflook en olijven in de pan met aardappelen en sperziebonen. Voeg de basilicum toe, citroensap naar smaak en zout en peper. Schep door elkaar en dien warm op. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen