maandag 5 augustus 2013

Salade van spitskool





En dan ineens is de spitskool klaar, voor je er erg in hebt zijn ze toch wel erg groot......
Wat moet je der dan mee, je kunt het stoven maar ook als salade is het heerlijk.
Spitskool hoort net als witte-, savooie-  en rode kool bij de sluitkolen maar je ziet hem veel minder, het is ook meer een zomergroente en de andere kolen zijn meer najaar en wintergroente.



Hij lijkt het meest op de witte kool maar dan spitser en ook veel losser, de smaak is ook fijner.
Kool is erg gezond en goed voor de spijsvertering al met al een super groente dus.








Je ziet niet veel recepten voor spitskool, bijna altijd is het witte kool, dit is ook een recept voor witte kool maar ik het er spitskool voor gebruikt.
Het recept komt uit 'Wilde venkel & rabarber' een heel leuk kookboek van Caroline Zeevat en Ans Withagen, helemaal als je zelf een moestuin hebt.

Wij hadden er dus twee klaar, je eet er één op en je geeft er één weg.


Ingrediënten:


1 kleine witte kool (of spitskool)
½citroen, rasp en sap
1 teentje knoflook, heel fijn gesnipperd
munt en/of peterselie, fijngesneden
1 el karwijzaad
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de kool in dunne repen en meng met de citroenrasp, knoflook en groene kruiden.
Breng op smaak met de olijfolie, citroensap, zout en peper.
Kneed de kool lekker door met de hand zodat alles goed gemengd is.
Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Heerlijke zomerse salade voor bijvoorbeeld bij een bbq.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten